Om ansökan

Göranssonska Stiftelserna kan ge bidrag till dig som privatperson eller organisation. För att söka bidrag hos oss krävs att du eller din organisation har anknytning till Sandvikens kommun.

Som privatperson kan du söka bidrag när du studerar eller om du behöver hjälp vid sjukdom, funktionshinder eller av någon anledning behöver ekonomiskt stöd. Vi betalar inte ut kontanter utan hjälper till vid inköp av till exempel kläder, möbler, glasögon och liknande. Detta innebär att om du söker ett personligt bidrag hos oss skriver vi en rekvisition för ett specifikt inköp. För att din ansökan ska beviljas krävs att du är bosatt i Sandvikens kommun och att vår behovsprövning och ekonomiska bedömning godkänns. Om du studerar måste du eller någon av dina föräldrar vara bosatta i Sandvikens kommun eller arbeta på Sandvik AB i Sandviken.

Till organisationer ges bidrag för den dagliga verksamheten eller till att anordna exempelvis läger och evenemang. För att beviljas bidrag måste organisationen vara verksam i Sandvikens kommun.

För att din ansökan ska behandlas så snabbt och smidigt som möjligt ser vi gärna att du använder dig av vår webbansökan. Det går även att söka via brev. Ansökan skickas då till

Göranssonska Stiftelserna
C/O Sandvik AB
811 81 Sandviken

Viktiga datum

För information om ansökningsperioder och datum för styrelsesammanträden, se kalendariet på förstasidan.